ODRADEK IS CLOSED SINCE 2015

Åbningsudstilling Family Man
Fernisering: 14. februar kl. 18 - 21.
Åbent: 15. - 28. februar 2014:
Ons- fredag kl. 12 – 17
Lørdag/søndag kl. 12 – 15.

 

 


Med udstillingen Family Man ønsker vi at markere åbningen af den ny udstillingsplatform Odradek.

ODRADEK drives af 8 billedkunstnere: Timothy Citizen, Simen Joachim Helsvig, Kim Young Kilde, Mathias Kryger (vikar), Asle Lauvland Pettersen, Trine Mee Sook Gleerup, Tue Sprogø og Marie Thams.

Gæstende billedkunstnere på Family Man bl.a.: Morten Espersen, Kristina Bengtsson, Honey Biba Beckerlee, Bonnie Fortune, Jonas Jensen, Stefan A. Pedersen og Emily Robertson.

Udstillingen Family Man vises i ODRADEKS kælderlokale: Et rektangulært rum uden vinduer med et indbygget hylde-system. På sigt ryddes lokalet for de eksisterende hylder, men til denne første udstilling anvendes møblet som et fremvisnings-organ, omkring hvilket udstillingen struktureres.

Med ODRADEK ønsker vi at sætte fokus på process og dialog i kunstnerisk praksis og vil i fremtiden præsentere udstillinger, talks, læsegrupper, symposier og screenings. Platformens navn såvel som udstillingens titel refererer til Franz Kafkas novelle ’Familliefaderens Bekymringer’ (Die Sorge des Hausvaters), skrevet mellem 1914-17 og udgivet på dansk i 1941.

 


I novellen præsenterer Kafka fænomenet Odradek som en uhåndgribelig, ikke definerbar del af familiefaderens eksistens, en krop og en ikke-krop, et objekt og et ikke-objekt, en fysisk eller psykologisk figur, libido i form af en amputeret legemsdel eller blot som familiefaderens konstante længsel efter og forestilling om et anden liv.

Ved åbningen af ODRADEK tager vi imod den mulighed Kafka giver os til at opretholde og insistere på en kritisk tilgang til spørgsmålet om produktivitet, kunstnerisk såvel som materiel, og på den baggrund samles om en ny, åben platform for kunstneriske aktiviteter med fokus på et udvidet fællesskab.

Vel mødt til fernisering d. 14. februar kl 18-21.

 

kopenhagen.dk

Up Next: WAYNE HORSE BRAIN WHORES